voetbalzone

'Ik heb pech, met mijn capaciteiten had ik bij Chelsea moeten spelen'

Matthijs van Laar06 jun 2015, 13:47
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2015, 13:47
Advertentie

Ryan Bertrand heeft bij Southampton gevonden wat hij bij Chelsea miste: speelminuten. De linksback kwam in 9 jaar in dienst van the Blues slechts tot 57 optredens, maar vindt dat hij meer kansen had verdiend. "Ik had nog steeds bij Chelsea moeten spelen en daar in de basis moeten staan, maar ik maak me er niet druk over", verklaart hij in de Daily Mirror.

voetbalzone

Bertrand vindt zichzelf bij uitstek geschikt om als linksback in de Engelse top te acteren. "Ik ben nu eenmaal erg zelfverzekerd", stelt de 25-jarige verdediger. "Dat ik niet bij Chelsea speel heeft niks te maken met mijn capaciteiten, maar is het gevolg van ongelukkige omstandigheden. Maar het voelt goed om bij Southampton te spelen. Ik heb me hier ontwikkeld. Het is fijn om onderdeel uit te maken van een winnend team."

De vastigheid die hij heeft bij de club van Ronald Koeman, was precies wat hij miste in zijn Londense tijd. "Ieder jaar opnieuw stelde ik mezelf dezelfde vraag: 'blijf ik, of ga ik weg'. Na al die verhuurperiodes was het tijd voor vastigheid, niet alleen voor mezelf, ook voor mijn familie. Je hebt een basis nodig om jezelf te ontwikkelen als voetballer."

Bezig met laden …