voetbalzone

‘Ik heb Sofyan op het hart gedrukt naar een topclub in Nederland te gaan’

Dominic Mostert30 jun 2017, 10:45
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2017, 10:45
Advertentie

De overstap van Sofyan Amrabat naar Feyenoord bevindt zich in de afrondende fase. Volgens broer Nordin Amrabat wordt de middenvelder op het moment medisch gekeurd. Vervolgens kan Amrabat zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract. Feyenoord betaalt naar verluidt ongeveer vier miljoen euro aan FC Utrecht voor zijn komst.

"Zodra het licht definitief op groen gaat, is dit een prachtstap natuurlijk voor Soef", vertelt Nordin aan De Telegraaf. De dertigjarige vleugelspeler van Watford laat weten dat er 'veel belangstelling' uit het buitenland was voor zijn jongere broer. "Maar ik heb hem op het hart gedrukt een tussenstap te maken bij een topclub in Nederland. En dan is Feyenoord een schitterende club. Iedereen heeft het over De Kuip. En spelen in de Champions League is natuurlijk ook iets magisch."

"Ik ben ongelooflijk trots op mijn broertje", vervolgt Amrabat. "Het laatste jaar heeft hij stappen met zevenmijlslaarzen gezet. En dit vierjarige contract is de ultieme beloning. Maar dit is hopelijk pas het begin. Nu moet hij het bij Feyenoord laten zien. Hij gaat nu weg uit zijn vertrouwde omgeving en moet een stap zetten naar zelfstandigheid en volwassenheid." Amrabat wordt na Jean-Paul Boëtius de tweede aanwinst van Feyenoord in de zomerse transferperiode.

Bezig met laden …