voetbalzone

‘Ik heb Stekelenburg niet gehaald om hem op de bank te zetten’

Thijs Post23 okt 2013, 15:40
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2013, 15:40
Advertentie

Maarten Stekelenburg sukkelde sinds zijn debuutwedstrijd bij Fulham met blessures en dat was koren op de molen van David Stockdale, de reservedoelman. Hoewel Stockdale het naar tevredenheid van Jol heeft gedaan, heeft de oefenmeester niet overwogen om hem te laten staan. Stekelenburg was maandag weer inzetbaar en de Nederlander was direct de eerste keuze in het duel met Crystal Palace (1-4 winst).

/

In gesprek met de Engelse media wijst Jol op de aankoopprijs van Stekelenburg, naar verluidt zo’n 5,5 miljoen euro. “Hij was duurder dan de andere spelers die we de voorbije jaren hebben gehaald, buiten Bryan Ruiz dan”, aldus Jol. “Ik heb hem niet gekocht om hem op de bank te zetten. Hij begon erg goed, hij heeft de punten voor ons gepakt tegen Sunderland (0-1 winst, red.).”

“Stockdale heeft het goed gedaan, maar Maarten heeft laten zien dat hij weer fit was en dat hij weer kon spelen”, gaat Jol verder. “Ik heb hem gevraagd of hij kon spelen en hij zei ‘ja’. Ik heb een gesprek gevoerd met Stockdale, die niet blij was. Logisch, maar dat is de beslissing die ik neem”, klinkt het.

Bezig met laden …