voetbalzone

‘Ik heb veel geleerd van Pepe, bovenal dat ik me nooit moet inhouden’

Thijs Post14 okt 2013, 18:15
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2013, 18:15
Advertentie

Het was José Mourinho die Raphäel Varane overtuigde om naar Real Madrid te komen. De van Lens overgenomen verdediger had, toen hij eenmaal in Madrid zat, veel aan Zinédine Zidane (nu assistent van Carlo Ancelotti) en ploeggenoot Pepe. Dat laat hij weten in de Spaanse media.

/

“Zidane heeft me geadviseerd om veel met andere spelers te praten en mijn ideeën uit te wisselen. Hij vertelde me dat ik me zo veel mogelijk moest mengen in de groep”, legt Varane uit, die ondanks zijn twintig jaar een basisspeler is bij de Koninklijke. “Ik heb veel advies gekregen van Pepe. Hij heeft me bovenal geleerd dat ik me nooit moet inhouden, hij is een speler die altijd honderd procent inzet toont. Ik heb geprobeerd om die wil om te winnen te kopiëren.”

Varane zegt dat hij nog niet uitgeleerd is. “Ik heb nog stappen te maken. Het is mijn derde seizoen bij Real Madrid en ik weet inmiddels dat ik altijd geconcentreerd moet zijn. Daarnaast moet ik sterk zijn in de tackles en snel en geconcentreerd in de passing. Ik probeer zowel mijn sterke als zwakke punten te verbeteren.”

Bezig met laden …