voetbalzone

‘Ik heb veel geleerd van Robin, voor mij is hij 's werelds beste spits’

Peter Nusselder22 okt 2013, 11:05
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2013, 11:05
Advertentie

Carlos Vela keert woensdag met Real Sociedad terug in Engeland, waar hij het in de Champions League opneemt tegen Manchester United. Op Old Trafford zal de Mexicaanse aanvaller zijn ex-ploeggenoot Robin van Persie treffen; de twee speelden samen in het shirt van Arsenal en Vela bewaart warme herinneringen aan de Nederlander, die net als hij in 2012 vertrok uit Londen.

/

Van Persie verruilde the Gunners voor Man United, Vela werd een jaar eerder al gehuurd door Real Sociedad, de club die hem vervolgens overnam van Arsenal. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft indruk gemaakt op Vela. “Ik heb een hoop van hem geleerd”, vertelt de 24-jarige Mexicaan aan The Independent. “Voor mij is hij de beste aanvaller van de wereld.”

“Het was een genoegen om samen met hem op het trainingsveld te staan”, vervolgt Vela. “We zaten ook naast elkaar in de kleedkamer en dan praatten we veel. Ik vroeg altijd hoe hij zich bewoog, waaraan hij op bepaalde momenten dacht. En dan legde hij dat uit. Als er aan mijn spel iets mankeerde dan sprak hij met me en gaf hij me advies, daar ben ik hem dankbaar voor.”

Bezig met laden …