voetbalzone

'Ik heb wel eens voor minder een rode kaart gegeven zien worden'

Daniel Cabot Kerkdijk21 jan 2010, 12:50
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 12:50
Advertentie

William Gallas hoeft niet bang te zijn dat de Engelse voetbalbond hem vervolgt voor de vermeende overtreding op Mark Davies van Bolton Wanderers. Arbiter Alan Wiley heeft het duel tussen de twee spelers niet beoordeeld als een charge van de Arsenal-verdediger maar als een botsing, en liet doorspelen. De actie van Gallas zal dan ook niet opnieuw worden beoordeeld door de FA.

/

Bolton-trainer Owen Coyle is het met de gang van zaken echter verre van eens. “De tweede goal was de grote ommekeer”, vond Coyle. Nadat Gallas en Arsenal door mochten gaan scoorden The Gunners 2-2 en liepen ze uit naar een 4-2 overwinning. “Het was duidelijk een overtreding, eerder een rode kaart. Het was bijkans een aanslag en het veranderde de wedstrijd”, verduidelijkte Coyle zijn standpunt.

“Maar goed, de arbiter heeft het niet gezien, mijn speler ligt geblesseerd op de grond en Arsenal, dat altijd de mond vol heeft van fair play, speelt door en maakt gelijk”, foetert de oefenmeester verder. “Dit is moeilijk te accepteren. Ik wil niet zoeken naar excuses, maar ik heb wel eens voor minder rood gegeven zien worden.”

Bezig met laden …