voetbalzone

'Ik heb Wenger een paar keer ontmoet, er zijn geen problemen meer'

Daniel Cabot Kerkdijk02 jan 2012, 10:50
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2012, 10:50
Advertentie

Martin Jol en Arsène Wenger waren niet elkaars beste vrienden toen de Nederlander enkele jaren geleden manager van Tottenham Hotspur was. Zo noemde Arsenal-coach Wenger zijn collega in april 2006 'een leugenaar' naar aanleiding van een zijlijn-confrontatie in Highbury. Emmanuel Eboué en Gilberto Silva raakten in aanloop naar de openingstreffer van Robbie Keane geblesseerd, maar Tottenham weigerde de bal uit te spelen. Dat leidde tot een confrontatie tussen de coaches.

/

"Ik heb Wenger daarna in het kader van trainersbijeenkomsten een paar keer in Zwitserland ontmoet", blikt Jol maandag in the Guardian vooruit op het weerzien van maandagavond, tussen 'zijn' Fulham en Arsenal. "Er zijn geen problemen meer", stelt de Nederlander. "De rivaliteit tussen Tottenham Hotspur en Arsenal is groot, maar maandagavond is ook een Londense stadsderby."

De kans is aanwezig dat Thierry Henry maandag een tijdelijk contract met Arsenal ondertekent en dus in de avond tot de wedstrijdselectie behoort. Jol kent de Franse aanvaller uit zijn eerdere periode in Engeland. "Hij is een fantastische voetballer, een legende. Ik heb met Tottenham vaak tegen hem gespeeld en hij maakte altijd het verschil." Jol staat er niet versteld van dat Henry een contract voor twee maanden krijgt. "Als hij bij ons zou trainen, zou ik dat waarschijnlijk ook hebben gedaan."

Bezig met laden …