voetbalzone

‘Ik heb zelfs geprobeerd om Thiago Alcántara naar Liverpool te halen’

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2016, 08:22
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2016, 08:22
Advertentie

Brendan Rodgers maakt zich voor de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen, tegen niemand minder dan Barcelona. Het duel in het Camp Nou is voor de manager van Celtic een bijzondere krachtmeting. Rodgers is een liefhebber van het spel van de Spaanse grootmacht, maar ook van de manier waarop de club wordt geleid.

/

Rodgers bracht in het verleden als jeugdtrainer van Chelsea al een bezoek aan Barcelona en bezocht vervolgens op persoonlijke titel nog meer duels van de jeugdelftallen van de Catalanen. "Ik kom hier eigenlijk al jaren", erkende de manager van Celtic. "Ik ben altijd een liefhebber van Barcelona en de structuur van de club geweest."

Eén van de spelers die Rodgers opviel was Thiago Alcántara, die in de zomer van 2013 naar Bayern München vertrok. De oefenmeester had in zijn tijd bij Liverpool graag met de Spaans international samengewerkt. "Ik zag Nolito bij Barcelona B, Jonathan Soriano en ook Thiago. Wat was hij geweldig. Ik heb zelfs geprobeerd hem naar Liverpool te halen, maar uiteindelijk koos hij voor Bayern. Dat is begrijpelijk."

Bezig met laden …