voetbalzone

'Ik herhaal: ellebogen en vuistslagen zijn niet mijn handelsmerk'

Matthijs van Laar06 jun 2014, 18:57
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2014, 18:57
Advertentie
voetbalzone

Daniele De Rossi wil voor eens en altijd afrekenen met zijn imago als bikkelharde speler. Nog altijd proeft de middenvelder van AS Roma en Italië dat mensen hem zien als de man die op het WK van 2006 een keiharde elleboogstoot uitdeelde aan de Amerikaan Brian McBride. Die actie leverde De Rossi een schorsing van vier wedstrijden op. "Ik schaam me daar nog steeds voor", zegt hij in La Repubblica.

Naar eigen zeggen is hij echter helemaal niet het type speler dat tegenstander uit de wedstrijd probeert te werken door middel van ruw spel. "Ik ben geen moordenaar en ook geen boef. Ook ben ik nooit jaloers als iemand beter is dan ik." Bondscoach Cesare Prandelli liet hem echter buiten de selectie voor het oefenduel met Spanje van afgelopen maart, omdat hij de regels zou hebben geschonden. Daarnaast werd hij in eigen land voor drie duels geschorst voor het slaan van Internazionale's Mauro Icardi tijdens een competitieduel.

Incidenten die zijn imago geen goed doen, weet ook De Rossi zelf. "Ik reageer niet vaak op anderen, maar als het gebeurt, is dat niet best. Maar ik weet zeker dat het niet nogmaals zal gebeuren. En die selectie heb ik misgelopen omdat ik de ethiekcode van de nationale ploeg heb geschonden, maar ik ga geen slachtoffer spelen. Ik herhaal: ellebogen en vuistslagen zijn niet mijn handelsmerk."

Bezig met laden …