voetbalzone

‘Ik hoef niet per se weg bij Heerenveen, ben hier op mijn plek’

Gijs Freriks27 apr 2014, 23:50
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2014, 23:50
Advertentie

Alfred Finnbogason gaat waarschijnlijk bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie eindigen. De aanvaller staat op 28 doelpunten, 5 meer dan achtervolger Graziano Pellè. Helemaal tevreden is de 25-jarige IJslander van sc Heerenveen echter niet.

voetbalzone

In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (4-1) scoorde hij één keer, maar Finnbogason had vaker doel kunnen treffen. Direct na rust ging hij bijvoorbeeld alleen op Robbin Ruiter af, maar produceerde hij een slappe stift die naast ging. “Ik kon wel huilen op het veld. Dat ik zo’n grote kans miste, kon ik bijna niet geloven”, zegt hij op de officiële website van zijn werkgever.

“Als de kansen te makkelijk zijn, word ik nonchalant. Dat is geen excuus om zo’n kans te missen, maar dat zit een beetje in mijn spel”, vervolgt Finnbogason, die ondanks zijn arsenaal aan goals niet is verkozen tot speler van het jaar van Heerenveen. Die eer viel Hakim Ziyech ten deel. “Ik had de prijs graag willen winnen, maar de fans bepalen en Hakim heeft het gewoon erg goed gedaan.”

De 21-jarige middenvelder was dit seizoen goed voor 9 doelpunten en 10 assists in 31 wedstrijden. Ziyech wordt in verband gebracht met een vertrek uit het Abe Lenstra Stadion, maar een transfer is voorlopig niet aan de orde: “Ik heb nog een contract voor een jaar en als er niets komt, speel ik nog een jaar hier. Ik hoef niet per se weg, ik ben hier op mijn plek”, zegt Ziyech tegen FOX Sports.

Bezig met laden …