voetbalzone

‘Ik hoef niet te schelden op het veld om een leider te zijn bij Arsenal’

Robin Bruggeman22 mrt 2016, 13:34
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2016, 13:34
Advertentie

Arsenal werd onlangs uitgeschakeld in de Champions League en de FA Cup en de achterstand op koploper Leicester City is inmiddels opgelopen tot elf punten. De club kreeg dan ook de nodige kritiek te verwerken en één van de punten die het meest terugkomt, is dat the Gunners geen leiders in het veld hebben. Volgens Mesut Özil is hier echter niets van waar en doet hij er alles aan om zijn medespelers te motiveren.

/

“Ik hoef niet luidruchtig te zijn, ik hoef geen mensen uit te schelden in de kleedkamer”, vertelt de Duitser aan Arsenal Magazine. “Dat is nooit mijn manier geweest, maar ik heb vaak het hele team toegesproken dit seizoen, zeker bij situaties waar we in de rust achter stonden. Op het veld is het hetzelfde; als je er altijd bent voor het team, als je elke week speelt, dan word je vanzelf een leider.”

“Zoals ik al zei, ik schreeuw niet tegen mijn ploeggenoten, ik hoef ze niet aan te vliegen als ze iets verkeerd doen”, gaat de middenvelder verder. “Ik praat liever met ze en ik help waar dat kan. Ik wil er zijn voor het team en ik denk dat dit de beste manier is om de zaken aan te pakken.” Özil ligt goed op schema om Thierry Henry’s record van twintig assists in een seizoen in de Premier League te verbreken. Hij heeft er nog twee nodig, maar hij hecht hier niet zoveel waarde aan: “Als ik een geweldig seizoen heb, maar we winnen niets, wat heb ik daar dan aan?”

Bezig met laden …