voetbalzone

‘Ik hoop dag in, dag uit een bedreiging te zijn voor Dani Alves’

Erik van Dam18 jul 2013, 19:23
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2013, 19:23
Advertentie

Martín Montoya gaat graag de strijd aan met Daniel Alves. De 22-jarige Spanjaard speelde vorig seizoen slechts 15 competitiewedstrijden voor Barcelona, maar hij hoopt in het nieuwe seizoen meer kansen te krijgen van Tito Vilanova. Montoya werd ook in verband gebracht met een verhuur, maar is daar niet mee bezig. “Ik hoop een bedreiging voor Dani Alves te vormen”, zegt de back tegen Antena1.

/

Montoya, die onlangs nog het EK Onder-21 in Israël op zijn naam schreef met de Spaanse jeugdploeg, voegde zich op zijn negende in de opleiding van los Blaugrana. In februari 2011 debuteerde hij in de Primera División in een wedstrijd tegen Real Mallorca, maar hij speelt eigenlijk altijd al de tweede viool in Camp Nou. Hij is echter niet vies van een interne concurrentiestrijd. “Ik zal dag in, dag uit met Dani strijden om de positie”, zegt de vleugelverdediger.

“Ik moet gewoon nog harder werken om aan spelen toe te komen”, vervolgt Montoya. Hij is na de Braziliaan de enige rechtsachter in de selectie en hierdoor lijkt Barcelona niet van plan te zijn om hem tijdelijk elders te stallen. Dat deed de club wel met Rafinha en Gerard Deulofeu, terwijl Thiago Alcántara zelfs werd verkocht. “Het is door de aanwezigheid van wereldspelers moeilijk om hier aan spelen toe te komen, maar de jonge spelers moeten geduld betrachten, hun minuten pakken en fit blijven”, aldus Montoya.

Bezig met laden …