voetbalzone

‘Ik hoop dat de mensen eens ophouden over mijn houding te praten’

Erik van Dam21 jan 2016, 10:16
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2016, 10:16
Advertentie

Newcastle United rondde anderhalve week geleden de komst van Jonjo Shelvey af. De 23-jarige middenvelder werd voor zo’n 16 miljoen euro overgenomen van Swansea City en tekende voor vijfenhalf jaar op St James’ Park. Steve McClaren roemde hem om de ervaring die hij al heeft, ondanks zijn leeftijd, maar critici riepen dat Shelvey niet iemand is die er een goede werkethiek op nahoudt. Shelvey zelf wordt daar chagrijnig van.

voetbalzone

Niet lang voor zijn transfer kwam Shelvey in aanraking met een fan van Swansea City. Na afloop van de verrassende nederlaag tegen Oxford in de FA Cup was de middenvelder niet blij met de manier waarop een fan hem bejegende en hij gebaarde dat de man hem na afloop maar moest opzoeken op de parkeerplaats. Shelvey zegt echter dat hij een uitstekende professional is en niets verkeerd doet.

“Het heeft me niet geholpen dat er in het verleden mensen waren die bepaalde zaken schreven en dat veel mensen dat vervolgens zomaar geloofden”, moppert Shelvey in gesprek met Chronicle Live. “Ik zie mezelf zeker niet als een speler met een slechte houding en ik zal mezelf bewijzen aan de Newcastle-supporters. Ik hoop dat die opmerkingen over mijn houding dan verdwijnen”, spreekt Shelvey donderdag uit.

“Mijn doel is boven alles te laten zien dat ik de juiste aanwinst ben voor deze club. De supporters werken de hele week om hun wedstrijdkaarten te kunnen betalen. Het is een voorrecht voor iedere speler dat ze naar het stadion komen om ons aan het werk te zien: de enige manier waarop je dat vertrouwen kunt terugbetalen is door het op het veld te laten zien”, aldus de aanwinst.

Bezig met laden …