voetbalzone

‘Ik hoop dat hij Galatasaray aan vers bloed en nieuw zuurstof helpt’

Gijs Freriks10 okt 2013, 15:49
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 15:49
Advertentie
/

Roberto Mancini is volgens president Ünal Aysal in staat om Galatasaray uit het dal te halen. De club staat slechts negende in de Süper Lig en pakte uit de eerste twee groepswedstrijden in de Champions League ‘slechts’ één punt. Aysal heeft vertrouwen in de Italiaanse coach: “Ik hoop dat mister Mancini het goed gaat doen, ik reken op hem”, zegt de zakenman.

Mancini tekende een driejarig contract in Istanbul en volgde Fatih Terim op. Galatasaray won dit seizoen nog maar twee wedstrijden in eigen land en de achterstand op koploper Fenerbahçe bedraagt na zeven speelronden zes punten. Aysal denkt dat Mancini het tij kan keren. “Hij heeft veel ervaring in de Champions League en in de Italiaanse en Engelse competities. Ik hoop dat hij Galatasaray aan vers bloed en nieuw zuurstof helpt.”

Cim Bom werd vorig seizoen kampioen en bereikte de kwartfinale van het miljoenenbal. Voor die prestatie buiten de landsgrenzen ontving de club uit Istanbul 5,3 miljoen euro. De verhoudingen zijn volgens Aysal echter helemaal scheef, want Juventus, dat in dezelfde ronde werd uitgeschakeld, toucheerde bijna 45 miljoen. “Er zijn niet veel mensen binnen onze club die blij zijn het huidige systeem van de UEFA. Het zit helemaal verkeerd.”

Bezig met laden …