voetbalzone

‘Ik hoop dat men in Nederland naar Atlético - Barcelona heeft gekeken’

Daniel Cabot Kerkdijk10 apr 2014, 08:25
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2014, 08:25
Advertentie
voetbalzone

Atlético Madrid bereikte woensdagavond ten koste van Barcelona de halve finales van de Champions League. In een enerverende thuiswedstrijd was het team van Diego Simeone met 1-0 te sterk en raakte men bovendien ook nog driemaal het aluminium. Wat Barcelona ook probeerde; de ploeg van Gerardo Martino had geen antwoord op het compacte spel van de elf strijders van Atlético.

Ruud Gullit was onder de indruk van de vechtlust van Atlético. “Ik hoop dat de spelers en coaches in de Eredivisie deze wedstrijd hebben gezien. Fantastische vechtlust, inspirerend”, zo twitterde de oud-international. Simeone trad twee jaar geleden in dienst van Atlético, dat toentertijd in eigen land dichter bij de rode streep stond (vier punten) dan bij een Europese plek (vijf punten). Dit seizoen is de club uit Madrid nog maar een paar wedstrijden verwijderd van de landstitel in de Primera División én Europese glorie.

Ook Pierre van Hooijdonk genoot met volle teugen van de krachtmeting in het Vicente Calderón. “Atlético 'ten koste van alles willen winnen' Madrid naar halve finale. Mooi materiaal voor de trainerscursus verdedigen doe je zo”, twitterde de eveneens oud-international. In de halve finales speelt Atlético tegen Chelsea, Bayern München of stadsgenoot Real Madrid.

Bezig met laden …