voetbalzone

'Ik hoop dat Pieters dit niet hoeft door te maken: ik kan nooit meer voetballen'

Bart Kruyt21 jan 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2013, 00:00
Advertentie

Erik Pieters sloeg vrijdagavond een ruit kapot en heeft daarbij mogelijk een slagader geraakt. Dat kan vervelende gevolgen hebben, weet ook ex-Willem II'er Rob Oomens. Hij kreeg in 2005 een ongeluk waarbij de pezen en slagaders van zijn onderarm volledig waren doorgesneden en moest zijn loopbaan direct beëindigen. Oomens kan nooit meer voetballen: "Ik hoop dat Pieters niet hetzelfde hoeft door te maken", zegt de voormalig middenvelder tegen Omroep Brabant.

/

Oomens was thuis zijn vissenkom aan het schoonmaken, toen deze opeens kapot ging. De scherven joegen door zijn arm. "Ik weet dat het natuurlijk niet dezelfde situatie is als met Pieters, maar als ik naar de beelden op tv kijk roept dat wel herinneringen op. Vooral dat bloed", zegt Oomens. "Ik ben in totaal acht keer geopereerd aan mijn arm. Daarna heb ik lang moeten revalideren. Ik hoop echt dat Pieters dat allemaal niet hoeft door te gaan en dat de schade meevalt."

Oomens kan nu niet meer voetballen en werkt tegenwoordig als accountant. "Ik mag van de dokter niet te lang buiten zijn met mijn arm", legt hij uit. "De doorbloeding is verre van optimaal: ik krijg niet voldoende bloed in mijn vingers om ze warm te houden. Dat zou betekenen dat ze kunnen afsterven. De dokter stelde mij voor de keuze: of verder voetballen of een redelijk goed functionerende arm en hand. Het is wel duidelijk welke keuze ik heb gemaakt."

Pieters zal de komende dagen bij een speciale hand- en polsdokter te rade gaan om de behandeling van zijn armblessure vast te stellen. Volgens De Telegraaf staat hij zeker zes weken buitenspel en tijdens die revalidatieperiode moet duidelijk worden wat er allemaal precies beschadigd is. Oomens: "Het is een domme actie van hem, maar dat zal hij zelf nu ook wel weten. Die jongen heeft potentie om het ver te schoppen als voetballer. Dan moet je voorzichtig zijn met je lichaam."

Bezig met laden …