voetbalzone

‘Ik hoop dat Ronaldo een bijzonder matige jubileumwedstrijd speelt’

Peter Nusselder16 okt 2012, 09:30
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2012, 09:30
Advertentie

De schijnwerpers in Porto zullen dinsdagavond gericht zijn op Cristiano Ronaldo; niet alleen wordt verwacht dat de aanvoerder van het Portugees elftal zijn ploeg naar een overwinning op Noord-Ierland leidt, ook speelt de sterspeler van Real Madrid zijn honderdste interland. Niet iedereen wil echter meewerken aan dat feestje. Michael O’Neill, bondscoach van de gasten, verwacht wat van zijn team.

/

Als het aan de keuzeheer van de Noord-Ieren ligt is er voor Ronaldo weinig te vieren. “Hopelijk presteert hij zeer weinig”, vertelt O’Neill aan the Guardian. “Ik zou er erg blij van worden als hij een bijzonder matige wedstrijd speelt en hij herinnerd wordt om een slechte avond tijdens zijn honderdste wedstrijd voor Portugal”, vervolgt de bondscoach.

“Dat het zijn jubileumduel is doet er voor mij niet toe. Voor de speler is het natuurlijk een geweldige gelegenheid, maar voor ons doet het niet ter zake. Wij moeten hopen dat we in de praktijk kunnen brengen waar we op getraind hebben. We moeten erkennen dat we een sterke tegenstander treffen, maar gaan we gaan er niet voor zorgen dat Ronaldo even een leuke avond heeft.”

Bezig met laden …