voetbalzone

'Ik hoop dat Stam hier uitgroeit tot vaste waarde in Nederlands elftal'

Daniel Cabot Kerkdijk31 jul 2010, 08:08
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2010, 08:08
Advertentie

FC Twente nam vrijdag voortijdig afscheid van Ronnie Stam. De verdediger verbond zich voor drie seizoenen aan Wigan Athletic, dat ongeveer vier miljoen euro naar de bankrekening van de Enschedeërs overmaakt. "Wij zijn zeer verheugd met de komst van Stam en heten hem van harte welkom", vertelt trainer Roberto Martínez via de officiële kanalen van de Premier League-club.

"Met zijn 26 jaar is hij op de top van zijn kunnen en na zijn grote rol in de landstitel van afgelopen seizoen is het fantastisch om een speler van een dergelijk kaliber hier te kunnen presenteren", analyseerde de Spaanse trainer zijn aanwinst. Stam kwam twee jaar geleden van NAC Breda naar FC Twente. Daar speelde hij 57 competitieduels en werd in zijn eerste seizoen tweede en vorig jaar kampioen.

"Ik weet zeker dat de fans hem met open armen zullen ontvangen en hem laten genieten van het voetbal dat hier wordt gespeeld. Daarnaast hoop ik dat hij hier uitgroeit tot een vaste waarde in het Nederlands elftal", aldus Martínez. "Ronnie heeft aangegeven de stap naar een buitenlandse competitie te willen maken", vertelde Twente-voorzitter Joop Munsterman vrijdag desgevraagd. "Wigan was bereid de door ons gevraagde transfersom te betalen."

Bezig met laden …