voetbalzone

'Ik hoop dat we met PSG tegen City of Wolfsburg spelen in de kwartfinale'

Matthijs van Laar16 mrt 2016, 20:48
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2016, 20:48
Advertentie
/

Adrien Rabiot komt net kijken bij Paris Saint-Germain, maar de jonge middenvelder is van zins om voor langere tijd een dragende kracht te worden bij de Franse topclub. Hij neemt daarbij een voorbeeld aan Steven Gerrard, die meer dan 700 wedstrijden speelde in het shirt van zijn jeugdliefde Liverpool.

Alhoewel de carrière van Gerrard in Europa niet bepaald bol stond van de prijzen, heeft Rabiot in zijn jongere jaren altijd met volle teugen genoten van Captain Fantastic, die tegenwoordig de kleuren van Los Angeles Galaxy verdedigt. “Ik heb Gerrard altijd bewonderd”, zegt hij in een Q&A op Twitter. “Ik bewonder hem om alles wat hij bij Liverpool heeft bereikt. Ik kan alleen maar hopen dat ik bij PSG hetzelfde bereik.”

De twintigjarige middenvelder blijkt meer dan alleen een fan van Gerrard. “Hij is de enige speler met wie ooit nog samen wilde spelen. Hij is altijd een inspiratie voor me geweest”, gaat Rabiot verder. “Mijn favoriete nummer is acht, omdat het Gerrards nummer is. Daarnaast is het ook een nummer voor een middenvelder.”

Ook gaat hij in op de vraag wie PSG het beste kan loten in de kwartfinales van de Champions League. “Wolfsburg of Manchester City”, is hij eerlijk. “Barcelona zou de slechtst denkbare tegenstander zijn.” De loting voor de laatste acht van het miljardenbal vindt vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur plaats.

Bezig met laden …