voetbalzone

‘Ik hoop in de toekomst in de Premier League of in de Bundesliga te spelen’

Thijs Post17 feb 2014, 19:03
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2014, 19:03
Advertentie

William Troost-Ekong is nog maar twintig jaar oud, maar de verdediger heeft nu al een opmerkelijke carrière achter de rug. Op dertienjarige leeftijd ging hij voetballen voor Fulham en in 2010 werd hij overgenomen door Tottenham Hotspur. In juli 2013 transfereerde hij naar FC Groningen en tegenwoordig speelt hij op huurbasis voor FC Dordrecht. Troost-Ekong heeft de hoop op een loopbaan in de top nog niet opgegeven.

voetbalzone

Bij Tottenham Hotspur trainde hij mee met de eerste selectie. “Toch was het tijd om de volgende stap voor mij te maken”, laat hij weten via de officiële kanalen van FC Dordrecht. “Een speler van mijn leeftijd moet spelen en daarom ben ik teruggekeerd naar Nederland, om in de toekomst hopelijk nog eens terug te keren naar de Premier League, of om in de Bundesliga te spelen.”

Bij FC Groningen kreeg hij een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog twee jaar. Bij de koploper van de Jupiler League hoopt hij zich verder te ontwikkelen. “Ik voel me prima thuis in de hechte groep en wil kampioen worden”, klinkt het.

Bezig met laden …