voetbalzone

'Ik hoop snel een goal te maken en zo mijn basisplaats terug te krijgen'

Bart Kruyt18 sep 2013, 16:10
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2013, 16:10
Advertentie

Jack Tuyp leek uit te gaan groeien tot 'Mr. FC Volendam', maar besloot om zijn aflopende contract in het Noord-Hollandse dorp niet te verlengen en nog een buitenlands avontuur aan te gaan. De aanvaller kwam terecht bij Ferencváros, waar hij werd binnengehaald door landgenoot Ricardo Moniz. Tuyp begon in Hongarije als basisspeler, maar is zijn plek kwijtgeraakt.

/

Moniz liet de Volendammer in de eerste vier wedstrijden van het seizoen starten, maar Tuyp scoorde alleen in het eerste duel. "Ik hoop snel tijdens een invalbeurt een doelpunt te maken en zo mijn basisplaats terug te krijgen", zegt de goaltjesdief, die vorig seizoen met 28 doelpunten topscorer van de Jupiler League werd, tegenover RTV Noord-Holland.

Tuyps concurrent Diallo krijgt momenteel de voorkeur in de punt van de Ferencváros-aanval. "Hij heeft de ploeg in wedstrijden op voorsprong gezet, dan sta je er direct meteen even in. Ik ga knokken voor mijn plek en ik werk daar hard voor op de trainingen", zegt Tuyp. "Ik kan lopend naar de club nu en dat is wel lekker. En gelukkig komt mijn vrouw voor een periode van vier maanden naar Budapest. Allemaal top, zeker wanneer ik weer meer speel.''

Bezig met laden …