voetbalzone

‘Ik hoop stiekem op een uitverkiezing voor Oranje’

Erik van Dam08 aug 2015, 12:22
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2015, 12:22
Advertentie

Het nieuwe seizoen in de Premier League staat voor de deur en Leandro Bacuna gaat hard zijn best doen om beter te presteren met Aston Villa. Vorig seizoen finishten the Villans net boven ‘de streep’ als nummer zeventien: vier punten minder en de club uit Birmingham was afgezakt naar de Championship. Bacuna was wisselend basisspeler en bankzitter en hoopt dat hij weer een vaste waarde zal worden.

voetbalzone

In zijn debuutjaar onder Paul Lambert was hij dat namelijk wel, maar Tim Sherwood zag het wat minder zitten in de middenvelder annex rechtsback. Zaterdag wacht eerst promovendus Bournemouth als tegenstander voor Aston Villa. “Of het een ideaal begin is, dat kan je eigenlijk pas achteraf beoordelen”, zegt Bacuna in gesprek met FOX Sports. “Wij willen tegen elke club punten pakken en dus ook tegen Bournemouth.”

“In de Premier League zijn er geen gemakkelijke wedstrijden, je wint niet zomaar even. Toch denk ik dat wij klaar zijn voor het echte werk”, zegt de 23-jarige ex-speler van FC Groningen hoopvol. Voor zichzelf heeft hij het doel zo hard mogelijk te werken en sterk te presteren met Aston Villa. Misschien lonkt er dan wel iets moois. “Ik hoop stiekem op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal”, geeft Bacuna prijs. “Maar ik weet dat ik daarvoor keihard zal moeten blijven werken.”

Bezig met laden …