voetbalzone

‘Ik hoor dat er niet veel vertrouwen is, maar Oranje heeft wereldsterren’

Peter Nusselder05 mei 2014, 08:00
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2014, 08:00
Advertentie

FC Twente-middenvelder Felipe Gutiérrez mag terugkijken op een uitstekend seizoen. De Chileens international eindigde met de Tukkers als derde in de Eredivisie en daarmee werd een ticket voor de Europa League afgedwongen. Ook in persoonlijk opzicht presteerde de middenvelder erg goed.

voetbalzone

Door het Algemeen Dagblad werd de linkspoot zelfs uitgeroepen tot speler van het jaar. “Dit is het bewijs dat mijn overstap van Chili naar Nederland de juiste zet is geweest”, vertelt Gutiérrez, die nu de competitie is afgelopen vooruit kan kijken naar het WK van komende zomer; daar komt hij met het Chileens elftal uit tegen Nederland, Spanje en Australië.

Hoewel er volgens Gutiérrez optimisme is in Chili, weet de middenvelder dat het moeilijk wordt. “Omdat we met Nederland en Spanje de twee finalisten van 2010 tegenkomen. Ik hoor dat er in Nederland niet zo veel vertrouwen is, maar in mijn ogen hebben jullie een geweldig elftal, met Arjen Robben en Robin van Persie als wereldsterren. Er is geen enkele reden voor onderschatting, jullie behoren nog steeds tot de wereldtop”, is de mening van de Chileen.

Bezig met laden …