voetbalzone

‘Ik houd er eigenlijk niet van, maar de band met de fans is bijzonder sterk’

Peter Nusselder16 nov 2015, 11:33
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2015, 11:33
Advertentie

Als speler was Vincenzo Montella al actief voor Sampdoria en nu is de 41-jarige Italiaan trainer van de club uit Genua. De oud-aanvaller werd zondag aangesteld en hij kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan. Over eventuele winterse versterkingen wil de coach voorlopig nog niet nadenken.

voetbalzone

Tijdens een persconferentie maakte Montella maandagochtend duidelijk dat hij blij is terug te zijn op het oude nest, waar hij speelde tussen 1996 en 1999 en waar hij met 54 treffers in 83 competitiewedstrijden een transfer naar AS Roma afdwong. “Ik houd normaal gesproken niet van dergelijke uitspraken, maar de band met de fans hier is bijzonder sterk”, laat de nieuwe trainer van Samp weten.

“Dit is de club die me in staat stelt om met een glimlach op het trainingscomplex te arriveren”, vervolgt Montella, die zich nog niet bezighoudt met de vraag of hij de selectie van de huidige nummer tien van de Serie A in januari wil versterken. “Ik heb nergens om gevraagd, want ik ken het team nog niet. De voorzitter en ik willen ambitieus zijn, maar het is nu wel heel voorbarig om daarover te praten.”

Bezig met laden …