voetbalzone

‘Ik houd tegenwoordig vaker mijn mond, dat scheelt me veel kaarten’

Erik van Dam07 mrt 2016, 20:20
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2016, 20:20
Advertentie

Marco Verratti pakte in zijn laatste jaar bij Pescara opvallend veel gele kaarten (twaalf) en zette die lijn door toen hij eenmaal in de Ligue 1 was aanbeland. In het shirt van Paris Saint-Germain haalde de middenvelder steeds de dubbele cijfers qua gele prenten: in zijn eerste drie seizoenen was het elf, tien en twaalf keer raak. Dit seizoen staat de teller opvallend laag en kreeg Verratti pas twee keer geel van de scheidsrechter.

/

“Ik word ouder en leer bij”, verklaart de 23-jarige Italiaan in een interview met The Guardian. “De gele kaarten die ik kreeg waren vaak volkomen onnodig. Ik houd tegenwoordig vaker mijn mond, dat scheelt me nogal. En dat is goed, want voorheen was ik regelmatig geschorst. Ik spreek nu ook beter Frans, daardoor druk ik mezelf beter uit. Voorheen denk ik dat de scheids vaak het gevoel had dat ik hem verbaal aanviel.”

Door een blessure kon Verratti van begin november tot half december niets betekenen voor Paris Saint-Germain: Adrien Rabiot was toen meestentijds zijn vervanger op het middenrif. De laatste weken wisselde Verratti basisplaatsen af met invalbeurten.

Bezig met laden …