voetbalzone

'Ik houd van zijn agressie, hij maakt tegenstanders het leven zuur'

Matthijs van Laar26 dec 2013, 11:35
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2013, 11:35
Advertentie

Mamadou Sakho maakt indruk in zijn eerste maanden in Liverpool. De Franse stopper verdween na een goed begin even uit de basis, maar heeft zich de afgelopen weken uitstekend herpakt. Coach Brendan Rodgers is dan ook zeer tevreden over de zomeraanwinst, die overkwam van Paris Saint-Germain. "Hij heeft het buitengewoon goed gedaan", vindt de Noord-Ier.

/

Rodgers geeft toe dat Sakho het geluk aan zijn zijde heeft gehad, maar inmiddels lijkt hij niet meer om de 23-jarige verdediger heen te kunnen. "We hebben veel goede verdedigers, maar vanwege blessures heeft hij zijn kans gekregen. Mamadou heeft die met beide handen aangegrepen." Met name zijn veelzijdigheid maakt Sakho een populaire keus voor de manager van the Reds.

"Ik houd van zijn agressie. Hij doet er alles aan om zijn tegenstander het leven zuur te maken en is agressief in de dekking. Ook is hij sterk in de lucht en kan hij gewoon goed voetballen", aldus Rodgers. "Hij is pas 23 jaar, heeft al heel wat wedstrijden achter zijn naam staan en zal zich de komende jaren blijven ontwikkelen."

Bezig met laden …