voetbalzone

‘Ik kan een klootzak zijn en scheld spelers verrot, ze vinden dat toch prettig’

Peter Nusselder27 dec 2014, 15:10
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2014, 15:10
Advertentie

Marinus Dijkhuizen kan terugkijken op een bijzonder en geslaagd 2014. De trainer debuteerde als hoofdtrainer in het betaald voetbal, toen Excelsior hem na het vertrek van Jon Dahl Tomasson naar Roda JC Kerkrade de eindverantwoordelijkheid gaf, en promoveerde vervolgens naar de Eredivisie.

voetbalzone

Op het hoogste niveau laten de Rotterdammers vooralsnog een uitstekende indruk achter; de eerste seizoenshelft werd afgesloten met een dertiende plaats. Een van de sterke punten van Dijkhuizen is naar eigen zeggen dat hij altijd gewoon is gebleven. “Mensen vinden vooral zichzelf belangrijk, maar ik vind juist dat ik rust moet uitstralen”, vertelt de coach aan RTV Rijnmond. Toch kan hij ook uit zijn slof schieten.

“Toen Mario Been in mijn laatste periode als speler bij Excelsior trainer was, schold hij me weleens verrot. Zo direct ben ik soms ook wel. Spelers vinden dat uiteindelijk prettig”, weet de oud-spits. “Ik kan echt wel een klootzak zijn. Niet snel, maar het kan wel. Zo heb ik in het begin van dit jaar een flinke aanvaring gehad met Khalid Karami. Gelukkig zijn we daar allebei beter van geworden. Toch ben ik over het algemeen vrij rustig. Momenten dat ik dan boos word maken alleen maar meer indruk.”

Bezig met laden …