voetbalzone

‘Ik kan geen datum noemen wanneer ik het Ajax-systeem onder de knie heb’

Robin Bruggeman02 aug 2016, 23:41
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 23:41
Advertentie

Davinson Sánchez speelde vorige week nog de gewonnen finale van de Copa Libertadores met zijn oude club Atlético Nacional en de Colombiaan reist nu al meteen met Ajax mee naar Griekenland voor de wedstrijd tegen PAOK Saloniki. De verdediger is nog niet speelgerechtigd, dus speeltijd is uitgesloten, maar hij verwacht dat hij snel klaar is om zijn eerste minuten te maken voor de Amsterdammers.

/

“Ik heb de wedstrijd van vorige week tegen PAOK gekeken en het team maakte een goede indruk”, vertelt hij aan Ajax TV. “Als de technische staf wil dat ik speel, dan ben ik er klaar voor. Ik kan geen datum noemen wanneer ik het systeem onder de knie heb, ik denk dat inspanningen op de training bijdragen aan het begrijpen van wat de trainer wil. Ik ga stap voor stap, ik moet geduld hebben, niets forceren en mezelf niet kwellen. En niet doen alsof het het einde van de wereld is als ik iets niet begrijp, dat komt langzaamaan wel.”

De negentienjarige Sánchez blikte ook nog even terug op zijn tijd bij Nacional en is bij dat hij bij heeft kunnen dragen aan de winst van een grote prijs. De Colombiaan noemt het voetbal in Zuid-Amerika ritmisch en fysiek, met veel lawaai vanaf de tribunes. Hij verwacht wel dat het in Europa anders zal lopen, aangezien ieder continent het voetbal op zijn eigen manier beleeft.

Bezig met laden …