voetbalzone

‘Ik kan gewoon niet concurreren met Ibrahimovic, dat is moeilijk’

Erik van Dam13 okt 2014, 14:59
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2014, 14:59
Advertentie

Jérémy Ménez speelde drie jaar bij Paris Saint-Germain, maar werd in zijn laatste seizoen niet zo vaak gebruikt door Laurent Blanc. Daarom stapte hij afgelopen zomer over naar AC Milan en daar heeft hij het voetbalgeluk weer hervonden. Terugkijkend op zijn periode in Frankrijk zegt de 27-jarige Ménez dat hij simpelweg niet kon concurreren met de superster van de Parijzenaars.

voetbalzone

Ménez kwam in de zomer van 2011 binnen in het Parc des Princes en een jaar later arriveerde Zlatan Ibrahimovic. De twee werkten eerst goed samen, zegt de Fransman. “We speelden beiden in de aanval en dat ging goed. Maar daarna werd het een systeem waarbij ik zijn concurrent werd en toen werd het meteen moeilijk. Ik kan gewoon niet met hem concurreren, die illusie heb ik niet”, zegt Ménez tegen Canal Football Club.

Ménez speelde 79 wedstrijden in de Ligue 1 voor Paris Saint-Germain en scoorde daarin 14 keer: daarnaast had hij meerdere assists in huis. Hij werd een keer tweede met de club en won daarna twee landstitels. Als een mislukking wil hij zijn tijd bij de club dan ook niet bestempelen. “Je moet die eerste twee jaren niet ineens weghalen. Ik ben ook blij dat ik de uitdaging ben aangegaan, PSG was de club van mijn hart. Maar nu beleef ik een nieuw avontuur.”

Bezig met laden …