voetbalzone

‘Ik kan hier dingen bereiken die op de bank van Manchester City niet kunnen’

Thijs Post26 jul 2015, 13:29
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2015, 13:29
Advertentie

James Milner stapte over van Manchester City naar Liverpool. Bij the Citizens was de international van Engeland niet zeker van een basisplek, terwijl hij bij Liverpool wel een vaste starter lijkt te worden. Milner heeft voor zichzelf gekozen, zo vertelt hij.

voetbalzone

“Dit was een egoïstische transfer voor mij”, laat Milner optekenen in de Engelse media. “Bij Manchester City speelde ik op diverse posities. Het team komt altijd op de eerste plek, dat vind ik ook. Door naar Liverpool te gaan en voor mezelf te kiezen denk ik dat ik bij kan dragen aan het succes van de club. Ik hoop dat iedereen het beste van mij gaat zien in een centrale rol.”

Milner kan bij Manchester City blijven, maar daar had hij nooit de zekerheid dat hij de grote wedstrijden zou mogen spelen. Bij Liverpool speelt hij samen met Jordan Henderson centraal op het middenveld. Bij Liverpool lijkt de kans op eremetaal echter kleiner dan bij Manchester City. “Liverpool werd twee jaar geleden bijna kampioen, dus het is echt geen gesloten boek”, reageert Milner.

“Het is voor iedere club lastig om kampioen te worden, maar wij hebben de ingediënten om succesvol te zijn. Dit is een kans voor mij om iets te bewijzen. Ik wil later terug kunnen kijken en ik wil kunnen zeggen dat ik alles uit mijn carrière heb gehaald. Ik kan hier dingen bereiken die ik op de reservebank van Manchester City niet kan bereiken. Overigens ben ik niet zeker van een basisplaats, maar ik voel dat de kans hier groter is”, besluit Milner.

Bezig met laden …