voetbalzone

'Ik kan niet zeggen dat ik bij de selectie hoor, maar ik hoop het wel'

Bart Kruyt13 mei 2014, 13:38
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2014, 13:38
Advertentie

Louis van Gaal maakt deze dinsdag zijn voorselectie voor het aankomende WK bekend en Leroy Fer hoopt dat hij in de groep van dertig man zit. De middenvelder degradeerde met Norwich City uit de Premier League, maar geldt als een kandidaat om de geblesseerde Kevin Strootman te vervangen op het middenveld. "Het WK spelen is het mooiste wat er is. Daar droom ik van!", zegt hij.

voetbalzone

Fer kampte in de laatste weken van het seizoen met een hamstringblessure, maar is momenteel helemaal fit, zo zegt hij tegen Helden Online. "Ik kan niet zeggen dat ik denk dat ik bij de selectie hoor, maar ik hoop het natuurlijk wel", stelt de middenvelder. "Ik heb er zeker zin in, om aan te sluiten bij het Nederlands elftal. Of ik daadwerkelijk meega naar het WK? Dat ligt allemaal aan mezelf. Ik moet de bondscoach ervan overtuigen dat ik goed genoeg ben."

De 24-jarige Fer speelde tot dusver 5 interlands voor het Nederlands elftal en heeft in Engeland de berichten dat Van Gaal met een nieuw systeem wil gaan spelen meegekregen. Fer zegt zich echter geen zorgen te maken over de plannen voor een 5-3-2-opstelling: hij stelt dat hij op meerdere posities uit de voeten kan.

Bezig met laden …