voetbalzone

‘Ik kan niet zeggen dat ik het hier erg naar mijn zin heb’

Erik van Dam08 okt 2014, 11:07
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2014, 11:07
Advertentie

Yohan Cabaye heeft het moeilijk bij Paris Saint-Germain. In januari van dit jaar vertrok hij voor zo’n 25 miljoen euro van Newcastle United naar het Parc des Princes en daar tekende hij voor drieënhalf jaar. Het is echter maar de vraag of Cabaye ook daadwerkelijk zo lang in Parijs blijft, want Laurent Blanc gebruikt hem wisselend als basisspeler en bankzitter. De 28-jarige middenvelder geeft toe dat hij niet lekker in zijn vel zit.

voetbalzone

“Om eerlijk te zijn, kan ik niet zeggen dat ik het hier erg naar mijn zin heb. Dit is een nieuwe situatie voor mij maar ik klaag niet, want dat zit niet in me. Het enige dat ik kan doen is op het veld laten zien wat ik kan”, aldus Cabaye. Hij begon dit seizoen viermaal in de basiself van Blanc in de competitie en mocht drie keer invallen; in de Champions League speelde hij twintig minuten mee tegen Barcelona, nadat hij een wedstrijd eerder ongebruikt bleef tegen Ajax.

“Het is af en toe niet makkelijk”, geeft Cabaye toe in een vraaggesprek met L’Équipe. “Ik ben 28, ik kom niet net kijken in dit spel. Ik ga mijn speelwijze nu ook niet meer aanpassen, ofzo. Er werkt hier een trainer en ik moet zijn keuzes respecteren. Opgeven doe ik niet, daarvoor heb ik teveel karakter. Als ik op het veld sta, is het soms wel lastig. Als ik even minder speel… hop, dan moet ik er linea recta uit. Ik zeg dus maar tegen mezelf dat ik echt enorm goed moet spelen, om de volgende keer weer in de basis te staan.”

Bezig met laden …