voetbalzone

‘Ik kan nu wel verklappen dat ik de nieuwe coach van Chelsea zou worden’

Gijs Freriks12 mrt 2016, 12:05
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2016, 12:05
Advertentie

Jorge Sampaoli werd in februari nadrukkelijk in verband gebracht met onder meer Chelsea, maar de voormalig bondscoach van Chili sprak toen van ‘geroddel’. In een interview met het radiostation Vorterix laat de 55-jarige Argentijn echter weten dat hij wel degelijk in beeld was bij de Londenaren.

/

“Ik kan nu wel zeggen dat ik er erg, erg dicht bij was om de nieuwe trainer van Chelsea te worden. Ik zou hun nieuwe coach worden en de eigenaar vertelde mij op een gegeven moment dat ik de eerste keus was. Toen verscheen Antonio Conte echter ten tonele en ging het tussen ons twee. Helaas koos Chelsea voor Conte. Dat was erg jammer, want ik keek er al naar uit om in de Premier League te werken”, aldus Sampaoli.

Desondanks had Don Sampa ook zijn twijfels: “Het was vanaf het begin al moeilijk. Ik zou een groep hebben moeten motiveren, maar mijn Engels is nog niet wat het zou moeten zijn. Ik zou tijd nodig hebben gehad om de taal beter onder de knie te krijgen, maar bij een club als Chelsea krijg je die tijd niet. Maar op een dag wil ik in de Premier League werken, want dat is de beste competitie in de wereld.”

Bezig met laden …