voetbalzone

‘Ik kan uit eigen ervaring meegeven dat het wereldje niet altijd zo leuk is’

Peter Nusselder04 mrt 2015, 12:56
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2015, 12:56
Advertentie

Leandro Bacuna is trots op zijn broertje; FC Groningen-trainer Erwin van de Looi nam de zeventienjarige Juninho Bacuna in de winterstop mee op het trainingskamp in Spanje en sindsdien mocht de belofte in de Eredivisie al vier keer invallen. De Aston Villa-speler staat klaar met wijze raad.

voetbalzone

De oudste van de twee Bacuna’s verruilde Groningen in 2013 voor the Villans, waar de 23-jarige middenvelder sindsdien vecht voor zijn eigen plaats en bovendien knokt tegen degradatie uit de Premier League. De voormalig jeugdinternational geeft aan dat het voor zijn broertje belangrijk is om zich te blijven richten op zijn carrière, nu hij zijn debuut heeft gemaakt in de hoofdmacht van de Groningse club.

“Zo veel kansen krijg je niet in de voetballerij. Die moet hij benutten”, benadrukt Bacuna in gesprek met De Telegraaf. “Ik kan uit eigen ervaring meegeven dat het wereldje niet altijd zo leuk is als iedereen denkt. Het is soms heel zwaar. Hij moet nooit naast zijn schoenen gaan lopen”, geeft Bacuna zijn broertje mee.

Bezig met laden …