voetbalzone

‘Ik ken hem erg goed, we speelden samen bij Ajax en jaren bij Oranje’

Erik van Dam01 feb 2014, 06:15
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2014, 06:15
Advertentie
voetbalzone

John Heitinga kreeg vrijdagavond laat nog wat hij wilde: een transfer van Everton naar Fulham. De verdediger kwam in de eerste helft van het seizoen niet of nauwelijks aan bod in het team van Roberto Martínez, die hem wel steeds bleef complimenteren en aangaf Heitinga een voortreffelijke verdediger te vinden. Heitinga wilde echter graag aan spelen toekomen en kan dat nu gaan proberen in dienst van Fulham.

Op de clubwebsite van de Londenaren zegt hij blij te zijn, dat de deal nog rondgekomen is. “Ik zie uit naar mijn eerste wedstrijd. Ik denk dat dit een goede stap is voor mijzelf en ik zie ernaar uit mijn teamgenoten te ontmoeten. Met René Meulensteen heb ik al gesproken en ik denk dat dit de juiste club voor mij is”, zegt de Alphenaar. “Dit is een mooie club met een fraaie historie en ik genoot er altijd van op Craven Cottage te komen.”

“Het is echt een mooi stadion”, zegt Heitinga. “Het is niet één van de grootste stadions, maar het heeft iets bijzonders.” Bij Fulham gaat de ex-speler van Ajax en Atlético Madrid samenspelen met twee landgenoten: Maarten Stekelenburg en Chris David. “Ik ken hem erg goed, we speelden samen bij Ajax en jarenlang bij Oranje”, zegt Heitinga over de doelman. Hij hoopt dat de stap naar Fulham hem terug in beeld brengt bij Oranje.

In juni 2013 speelde de dertigjarige stopper zijn laatste interland, tijdens de tournee door Azië. “Ik wil zo veel mogelijk spelen om in beeld te komen bij Louis van Gaal. Misschien kan ik over een maand alsnog een langer contract tekenen. Anders ben ik na dit seizoen transfervrij en ga ik met die status hopelijk naar het WK”, zegt hij zaterdagmorgen in De Telegraaf.

Bezig met laden …