voetbalzone

‘Ik ken Van der Vaart van Real Madrid, ik vind het allemaal heel vreemd’

Daniel Cabot Kerkdijk07 jun 2016, 09:07
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2016, 09:07
Advertentie

Marcos Álvarez kijkt uit naar de hereniging met Rafael van der Vaart. De Uruguayaan is de komende twee jaar de rechterhand van Gustavo Poyet, bij Real Betis. De conditietrainer werkte in het verleden jarenlang samen met Juande Ramos en kent Van der Vaart van hun gezamenlijke periode bij Real Madrid. Álvarez vraagt zich af wat er met de Nederlander is gebeurd.

/

Van der Vaart tekende vorig jaar zomer een driejarige verbintenis met Betis, maar kwam in zijn eerste jaar amper in het verhaal voor. Het is zelfs maar de vraag of de middenvelder een rol zal spelen in de plannen van Poyet, al start iedereen volgens Álvarez op nul. “Als Rafael wil, kan hij een rol van belang spelen”, zo stelt de conditietrainer. “Hij moet op de eerste plaats in ieder geval genoegen nemen met de rol die hij krijgt binnen het team”, zo citeerde Canal Sur.

“Soms hoeft een speler van zijn leeftijd, 33 jaar, in de herfst van zijn loopbaan, niet elke week een onbetwiste basiskracht te zijn of een team continu op sleeptouw te nemen. Het is aan hem of hij beetje bij beetje zijn waarde kan tonen en belangrijk kan worden voor het team”, vervolgde Álvarez, die niet weet wat er met Van der Vaart aan de hand is.

“Ik ken Van der Vaart van onze periode bij Real Madrid, ik ken hem persoonlijk. Hij liet daar zien dat hij een uitstekende professional is. Ik vind het allemaal heel vreemd wat er bij Betis is gebeurd. Als hij bij Betis blijft, dan moeten we om de tafel om te kijken wat hij van zichzelf bij de club verwacht en wat de club van Rafael verwacht.”

Bezig met laden …