voetbalzone

‘Ik ken Van Gaal niet goed, maar José vertelde honderduit over hem’

Erik van Dam27 okt 2015, 14:08
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2015, 14:08
Advertentie

Aitor Karanka heeft zin in de Capital One Cup-ontmoeting met Manchester United. Vorig seizoen liep hij met Middlesbrough maar net promotie naar de Premier League mis en dus ging er een streep door de mogelijke clashes met de grootste clubs van Engeland. Dat Boro nu in een vroeg stadium van het tweede bekertoernooi al op United stuit, vindt Karanka alleen maar mooi.

voetbalzone

Hij ziet het bovendien als een eer om zijn eigen krachten te meten met die van één van de beste trainers die er is: Louis van Gaal. “Ik heb tegen zijn Barcelona gespeeld toen ik zelf nog bij Real Madrid zat”, roept Karanka in herinnering. “Hij was toen de coach en José Mourinho was nog zijn assistent, dat was de laatste keer. We hebben elkaar echter nooit gesproken en ik ken hem dus ook niet echt goed”, geeft Karanka toe.

“Maar José vertelde me later honderduit over Van Gaals cv, zijn prijzen en zijn carrière en dat hij een top-, top-, toptrainer is. Het is een interessante trainer, vooral voor mij: ik heb het vak immers mede geleerd van José en José weer van Louis van Gaal. Ik leerde mijn lessen van José, dus op een manier heb ik het weer van Van Gaal geleerd. José spreekt altijd vol lof over Van Gaal en heeft altijd gezegd dat hij veel van hem geleerd heeft.”

“Vervolgens heeft hij de boel zelf verder gemixt, om een betere coach te worden. Zoals iedereen dat doet. Iedereen haalt de waardevolle, positieve zaken uit een relatie en José beschouwt Van Gaal als een verrijking. Ik ben zelf mijn eigen mens, maar ik denk toch ook wel dat ik bepaalde dingen heb meegenomen uit de sterke banden die ik heb opgebouwd”, aldus Karanka.

Bezig met laden …