voetbalzone

'Ik kijk constant naar Daniel Alves op YouTube, hij speelt zo aanvallend'

Daniel Cabot Kerkdijk15 apr 2012, 10:15
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2012, 10:15
Advertentie

Kyle Walker wordt al weken met Real Madrid in verband gebracht, maar zijn idool komt voor de aartsrivaal van de Madrileense topclub uit: Barcelona. "Ik kijk constant naar Daniel Alves op YouTube", verzekert de rechterverdediger van Tottenham Hotspur zondag in gesprek met diverse Britse media. "Hij speelt zo aanvallend, geweldig. Hij is zowel verdedigend als aanvallend zeer sterk."

/

Alves is niet de enige rechtsback waar Walker bewondering voor heeft. "Ik ben altijd een groot fan van Gary Neville geweest, toen hij nog speelde", verzekert de jonge rechtspoot, die een basisplaats bij the Spurs heeft veroverd. "Hij was uiteraard niet de snelste, maar toch was hij bijna niet te verslaan. Als ik mij beter kan positioneren en andere aspecten ook kan verbeteren, dan hoop ik net zo compleet te worden."

Walker krijgt zondagavond in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea te maken met onder meer Ashley Cole. "Mensen vragen mij naar Didier Drogba en Fernando Torres, maar ik krijg met hun opkomende backs te maken", vervolgt de Engels international. "Ik kijk ernaar uit. Hij is een van de beste linkerverdedigers ter wereld, daar kan ik alleen maar beter van worden. Ik ga nog veel fouten maken, maar ik ben 21 jaar, heb twee interlands gespeeld en leer nog steeds veel. Ashley daarentegen is tien jaar ouder en heeft 93 interlands achter zijn naam staan. Van zulke confrontaties kan ik alleen maar leren."

Bezig met laden …