voetbalzone

‘Ik kijk de situatie tot aan de winterstop aan, dan maak ik de balans op’

Erik van Dam19 nov 2013, 14:08
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 14:08
Advertentie

Michael de Leeuw was vorig seizoen nog een belangrijke schakel bij FC Groningen, met elf doelpunten in dertig wedstrijden. De aanvaller had steeds een basisplaats onder Robert Maaskant, maar kan onder diens opvolger op minder vertrouwen rekenen. Erwin van de Looi stelde De Leeuw pas twee keer op in de basis en liet hem zeven keer als invaller meedoen. De Leeuw is daar nu klaar mee.

/

De 27-jarige Goirlenaar wil aan spelen toekomen, zegt hij tegen RTV Noord. Hij heeft voor zichzelf dan ook een deadline gesteld. “Ik kijk de situatie tot aan de winterstop aan, dan maak ik de balans op”, legt hij dinsdag uit in gesprek met de regionale radio- en televisiezender. De Leeuw is de dupe geworden van het nieuwe systeem van Van de Looi: daarin is voor hem geen plek weggelegd.

Hij ziet nog wel perspectief, zegt hij, en had laatst nog een gesprek met zijn coach. Daaruit bleek dat Van de Looi wel aan hem denkt, maar dat hij nu voor anderen kiest in de voorste linie. “Ik wil nog niet weg, maar ik wil aan voetballen toekomen en als dat ergens anders is, dan is dat ergens anders. Maar op dit moment is dat niet aan de orde, want ik wil eerst wachten of ik hier nog kansen krijg”, aldus De Leeuw.

Bezig met laden …