voetbalzone

'Ik kijk uit naar de komst van Mats, hij wil nu gewoon prijzen gaan winnen'

Matthijs van Laar20 mei 2016, 15:16
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2016, 15:16
Advertentie

Robert Lewandowski kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met Mats Hummels. De verdediger van Borussia Dortmunds stapt in de zomer over naar Bayern München en bewandelt daarmee dezelfde weg als de Poolse spits. In gesprek met Goal laat Lewandowski weten blij te zijn met de hereniging.

/

De reden daarvan is eenvoudig: “Omdat Mats een van de beste centrumverdedigers ter wereld is”, zegt de goalgetter, die in zijn jaren bij Dortmund goed samenwerkte met Hummels. “Als Mats en Jerome Boateng samenspelen, is dat ook goed voor de aanvallers. Beiden hebben een goed overzicht, kunnen precieze crosspasses geven en tussen de linies spelen. Het gehele spel naar voren wordt veel beter.”

Lewandowski wijst daarnaast op de defensieve kwaliteiten van Hummels. “Maar dat is geen verrassing. Ik kijk uit naar de komst van Mats. We hebben al veel jaar samengespeeld. Mats is er klaar voor, ik denk dat hij nu gewoon prijzen wil gaan winnen.” Bayern betaalt een kleine veertig miljoen euro voor de Duits international.

Bezig met laden …