voetbalzone

'Ik kom nog steeds als dezelfde kleine jongen binnen bij Oranje'

Erik van Dam13 aug 2012, 16:20
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2012, 16:20
Advertentie

Voor en tijdens het EK 2012 werd het carrièreverloop van Jetro Willems uitgebreid behandeld. De back verruilde een jaar geleden Sparta Rotterdam voor PSV, waar hij veel sneller dan verwacht aan de bak moest door blessures bij Erik Pieters en Abel Tamata. Bert van Marwijk nam Willems mee naar het EK en liet hem daar ook spelen, maar de bondscoach maakte plaats voor Louis van Gaal.

/

“Er is een nieuwe trainer en er zijn enkele nieuwe spelers, dus er zijn ook weer nieuwe kansen. Ik zal mijn plek weer moeten veroveren”, zegt de achttienjarige Willems tegen NUsport. Maandag meldde de jonge vleugelverdediger zich samen met 23 collega's bij Van Gaal en Oranje in Noordwijk. De PSV'er vindt niet dat hij ineens iets te zeggen heeft, nu hij al een paar interlands achter zijn naam heeft staan.

“Ik kom nog steeds als dezelfde kleine jongen binnen bij Oranje. Ik ben nog steeds kleine Jetro. Ik verwacht ook niet dat medespelers mij anders zullen bekijken”, geeft Willems aan. Hij debuteerde eind mei tegen Bulgarije in Oranje en kwam nadien ook in actie in de duels met Noord-Ierland, Denemarken, Duitsland en Portugal. Woensdag speelt Nederland tegen België.

Bezig met laden …