voetbalzone

'Ik kom op allerlei voetbalsites opeens mijn eigen naam tegen'

Daniel Cabot Kerkdijk24 dec 2015, 18:03
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2015, 18:03
Advertentie

Tarik Tissoudali is tot een van de revelaties van het Jupiler League-seizoen uitgegroeid. De 22-jarige aanvaller heeft zich bij Telstar definitief in de kijker gespeeld en dat is niet onopgemerkt gebleven. Tissoudali moet wennen aan alle aandacht. "Ik kom op allerlei voetbalsites opeens mijn eigen naam tegen." De aanvaller speelde eerder voor diverse amateurclubs en kreeg vorig jaar van Telstar een kans in het betaald voetbal.

Na vier weken werd het amateurcontract van Tissoudali al omgezet in een professionele verbintenis. De aanvaller maakte in zijn tweede seizoen als profvoetballer tot dusver al acht doelpunten. Het is dan ook maar de vraag of de aanvaller na de winterstop nog voor Telstar speelt. "Iedereen vraagt of er zich al clubs hebben gemeld en of ik bij Telstar blijf. Natuurlijk wil ik op een zo hoog mogelijk niveau voetballen en ik denk daar ook echt wel eens over na", vertelt de aanvaller in het Noordhollands Dagblad.

"Maar zolang er niets concreets is, blijf ik mij gewoon focussen op Telstar en op mijn eigen spel." In het verleden was hij dicht bij een transfer van Young Boys naar FC Groningen, maar de eigenaar van de amateurclub had FC Groningen afgezegd. "Volgens hem was Groningen te ver en kon ik beter naar FC Utrecht of Ajax gaan. Hij probeerde het later goed te praten en heeft Groningen nog gebeld dat er sprake was van een misverstand. Maar toen hadden ze al iemand anders voor mijn plek gehaald."

Bezig met laden …