voetbalzone

'Ik kom uit een slechte wijk met veel gangs, maar ik mocht altijd dromen'

Matthijs van Laar28 feb 2016, 09:00
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2016, 09:00
Advertentie
/

Liverpool treedt zondagavond tegen Manchester City aan in de finale van de Capital One Cup. Het is een speciale gebeurtenis voor Roberto Firmino, die voor de gelegenheid zijn familie laat overkomen uit Brazilië. Daarmee wil de aanvaller van the Reds zijn dankbaarheid tonen voor de steun die hij in zijn jeugdjaren kreeg.

De familie Firmino moest namelijk veel laten om de droom van Roberto - slagen als profvoetballer - uit te laten komen. “Mijn ouders hebben veel dingen voor mij opgegeven”, vertelt hij in The People. “We woonden in een slechte wijk met veel gangs, maar mijn moeder zorgde er altijd voor dat ik mijn schoolwerk deed. Ze hebben me ook altijd gesteund in mijn droom om te slagen in het voetbal.”

Ver weg van huis heeft de afgelopen zomer van TSG Hoffenheim overgenomen Zuid-Amerikaan inmiddels ook zijn eigen ‘familie’ gevonden. “Dat is erg fijn voor me. Ik heb het goed naar mijn zin in Liverpool. Het is een grotere stad dan ik gewend was en Braziliaanse vrienden als Philippe Coutinho en Lucas maken het eenvoudiger voor me.”

Bezig met laden …