voetbalzone

'Ik kom uit Rotterdam en daar haat men Ajax, maar ik houd van die club'

Erik van Dam03 nov 2011, 07:23
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2011, 07:23
Advertentie

Toen Marvin Emnes drie jaar geleden Sparta Rotterdam verliet voor Middlesbrough, zetten veel voetbalvolgens hun vraagtekens bij de overstap. De jonge spits hield zich echter prima staande bij Boro en is dit seizoen één van de, zo niet de allerbelangrijkste speler bij de Championship-club. In vijftien wedstrijden scoorde Emnes al zeven keer. Toch scheelde het niet veel, of hij had de Engelse vereniging teleurgesteld en voor Ajax gekozen, zegt Emnes zelf.

/

In gesprek met de Britse tabloid Daily Mail geeft Emnes te kennen dat Ajax hem graag wilde hebben, jaren geleden. “Ronny Rosenthal, een zaakwaarnemer, kreeg mijn telefoonnummer te pakken en zei tegen me dat er een club uit de Premier League was die mij wilde halen. Drie weken daarna ontmoette ik Gareth Southgate (trainer, red.) en vervolgens was het snel klaar. Maar Ajax wilde me ook hebben en dat was eigenlijk mijn club”, aldus de nu 23-jarige Emnes.

“Ik kom uit Rotterdam en mensen daar haten Ajax, maar ik houd van die club. Mensen die verstand hebben van voetbal, weten hoe het gespeeld moet worden, steunen Ajax.” Middlesbrough slaagde er echter in Emnes op andere gedachten te brengen; de aanvaller leunde meer richting Ajax maar koos uiteindelijk toch voor de club uit het Riverside Stadium. De jaren van knokken werpen nu haar vruchten af. “Ook op die koude avonden met de beloften zei ik tegen mezelf dat mijn kans vanzelf zou komen. Iedere dag zei ik na afloop van de training dat ik het zou gaan maken.”

Bezig met laden …