voetbalzone

‘Ik kon naar Atlético Madrid, maar ik wilde mij hier ontwikkelen’

Daniel Cabot Kerkdijk24 nov 2014, 23:20
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2014, 23:20
Advertentie

Simone Scuffet is een van de grootste keeperstalenten van Italië. De pas achttienjarige doelman brak afgelopen seizoen door in de hoofdmacht van Udinese; de tiener stond in zestien Serie A-wedstrijden onder de lat en werd gezien als dé opvolger van Gianluigi Buffon. Scuffet had in de zomer zelfs een prachtige transfer kunnen maken, zo geeft hij toe.

voetbalzone

“Ik kon naar Atlético Madrid, maar ik wilde mij hier ontwikkelen”, verzekerde Scuffet maandag. “Udinese is een club die mij veel heeft geholpen.” Scuffet kwam dit seizoen echter alleen in het bekerduel met Ternana (5-1 winst) binnen de lijnen. De doelman van Italië Onder-19 kampte met divers blessureleed, waardoor Orestis Karnezis zijn kans heeft gegrepen.

“Ik ben op de weg terug en ik wil nu proberen om trainer Andrea Stramaccioni hoofdpijn te bezorgen”, verzekert Scuffet. “Ik wil weer belangrijke wedstrijden keepen. Of ik spijt heb dat ik niet naar Atlético ben gegaan? Ik ben blij met de beslissingen die ik heb genomen. En nee, in januari vertrek ik niet.” Udinese staat momenteel op een achtste plaats in de Serie A. Atlético opteerde afgelopen zomer voor de komst van Jan Oblak (Benfica) en Miguel Ángel Moya (Getafe). Laatstgenoemde is nu de eerste doelman van los Colchoneros.

Bezig met laden …