voetbalzone

'Ik kon naar Chelsea, maar daar was ik doodongelukkig geworden'

Matthijs van Laar22 feb 2015, 11:30
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2015, 11:30
Advertentie
voetbalzone

Andrej Kramaric maakte zich al voor zijn komst naar Leicester City onsterfelijk bij zijn nieuwe fans. De Kroatische spits had namelijk ook een lucratieve aanbieding van Chelsea op zak, maar liet tot verrassing van velen de interesse uit Londen links liggen om bij de laagvlieger aan de slag te gaan. Zondag geeft hij in de Daily Mail uitleg over die opmerkelijke keuze.

De 23-jarige international stapte in januari voor negen miljoen euro over van Rijeka naar the Foxes, die nota bene stijf onderaan staan in de Premier League. Een groter contrast met Chelsea, dat op koers ligt voor de landstitel, is niet denkbaar. "Het is de beste club van Engeland en ik wist dat het lastig zou worden om daar aan spelen toe te komen", legt Kramaric uit. "Ik ben nog jong en heb minuten nodig. Ik weet hoe het voelt om niet te spelen. Dat is me één keer eerder overkomen en het maakte me doodongelukkig."

In tegenstelling tot veel andere spelers heeft Kramaric een carrièrepad uitgestippeld. Een paar jaar in de onderste regionen van de Premier League ziet hij dan ook niet als verloren tijd. "Ik denk dat dit het beste is voor mijn loopbaan. Het is geen Chelsea, maar volgens mij kan ik ook bij Leicester City veel leren en stappen maken. Ik ben zeer gemotiveerd om het hier goed te doen. Als ik mijn doelpunten maak, komt een club als Chelsea op een dag vanzelf wel langs."

Bezig met laden …