voetbalzone

'Ik kon ook naar Real, maar denk dat ik hier beter pas met mijn karakter'

Matthijs van Laar27 jul 2016, 16:14
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2016, 16:14
Advertentie
/

André Gomes is blij met zijn keuze voor Barcelona. De Portugese middenvelder zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een meerjarig contract bij de Catalaanse topclub, die hem overneemt van Valencia. Ook Real Madrid had interesse, maar de voorkeur van de international ging uiteindelijk uit naar los Azulgrana.

“Ik denk dat dit de beste keuze is”, verklaarde Gomes, die voor een initieel bedrag van zo’n 35 miljoen euro de overstap maakte van los Che. “Ik denk dat ik met mijn karakter beter bij deze club pas. Ik hoop hier te leren en verder te groeien als voetballer. Ik zal er mijn uiterste best voor doen.”

De doelen van de 22-jarige, kersverse Europees kampioen zijn duidelijk. “Zoveel mogelijk prijzen winnen, dat is het doel en dat hoort bij deze club”, vervolgde hij. “Ik hoop hier alle trofeeën omhoog te mogen houden.” Naast de 35 miljoen euro die Barcelona nu betaalt, kan Valencia in totaal nog zo’n 20 miljoen euro aan bonussen tegemoet zien. Wanneer Gomes de Ballon d’Or wint, incasseert die club nog eens vijftien miljoen euro.

Bezig met laden …