voetbalzone

'Ik koos bewust voor een club waar ik de concurrentie moet aangaan'

Erik van Dam12 aug 2011, 06:44
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2011, 06:44
Advertentie

Vier jaar lang was Dorus de Vries eerste keeper van Swansea City, maar komend seizoen wordt die rol vervuld door Michel Vorm. De Vries koos ervoor te verkassen naar Wolverhampton Wanderers, dat ook nog steeds van de partij is in de hoogste Engelse competitie. Dat hij nu meer concurrentie krijgt te verduren, ziet de ex-keeper van Telstar en ADO Den Haag louter als een pluspunt.

/

De Vries, dertig jaar oud, kwam via een jaar bij Dunfermline uit Schotland terecht bij Swansea. In vier seizoenen tijd keepte hij het immense aantal van 178 wedstrijden. Inmiddels beschikt hij dus over de broodnodige ervaring, maar spelen in de Premier League deed ook hij nog nooit. “Ik ben jarenlang onomstreden eerste doelman geweest. Ik wilde gewoon iets anders, een frisse omgeving, gewoon iets totaal nieuws”, zegt De Vries in gesprek met Voetbal International.

“Ik ben ervan overtuigd dat deze keuze zich op de lange termijn uitbetaalt. Soms moet je verder kijken dan je neus lang is”, vervolgt de Nederlandse keeper. “Concurrenten Wayne Hennessey en Carl Ikeme vreest hij niet. “Wayne loopt hier al een aantal jaren rond. Een prima jonge doelman. Ik heb bewust gekozen voor een club waar ik de concurrentie moet aangaan. Ik maak me geen zorgen. Het is een ongeschreven regel dat de tweede doelman in de bekerwedstrijden speelt. Dat is ook belangrijk voor de club.”

Bezig met laden …