voetbalzone

‘Ik koos voor Liverpool, maar Bayern München hield mij tegen’

Gijs Freriks20 dec 2016, 12:15
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2016, 12:15
Advertentie

Bayern München verhuurde Xherdan Shaqiri in het seizoen 2014/15 een half jaar aan Internazionale, maar de rechtsbuiten beleefde geen gelukkige periode in het Giuseppe Meazza. De 25-jarige Zwitser speelde twintig wedstrijden in het eerste elftal en daarin kwam hij tot drie doelpunten en twee assists.

/

Ofschoon dat misschien geen dramatische statistieken zijn, kwam Shaqiri in Milaan nooit tot volle wasdom. “Internazionale deed het meest van alle clubs zijn best om mij te halen en er werd een nieuw Internazionale beloofd. Ik werd geweldig onthaald en heb er qua lifestyle misschien wel de beste zes maanden van mijn leven gehad, maar het Italiaanse voetbal lag mij niet”, aldus de linkspoot tegen Spox.

“Het was te langzaam, zat vol met tactieken en het was moeilijk om mijn explosieve spel te tonen.” Shaqiri zegt dat hij in de zomer van 2014 eigenlijk al bij Bayern had willen vertrekken en dat hij toen aanbiedingen had van Liverpool en Atlético Madrid. “Ik koos voor Liverpool, maar Bayern hield mij tegen. De directeuren zeiden dat mijn situatie zou veranderen, maar dat gebeurde niet. Ik begreep niet waarom ze mij ten koste van alles wilden behouden.”

Bezig met laden …