voetbalzone

'Ik kreeg een 'best of' met domme fouten, ik was erg onder de indruk'

Matthijs van Laar25 dec 2015, 09:00
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2015, 09:00
Advertentie

Het nieuws dat Bayern München na dit seizoen afscheid neemt van Josep Guardiola, is hard aangekomen bij Jerome Boateng. De stopper ontwikkelde zich razendsnel onder de Spaanse coach en wordt inmiddels beschouwd als een van de besten in zijn soort. “Het is erg jammer, want we hebben hier samen iets neergezet”, zegt Boateng in de Süddeutsche Zeitung.

voetbalzone

De beslissing van de Spaanse oefenmeester om een nieuwe uitdaging aan te gaan, is inmiddels niet meer terug te draaien. Carlo Ancelotti werd zelfs al aangesteld als vervanger. “We kunnen dat besluit accepteren”, aldus Boateng. “Maar dat neemt niet weg dat we samen nog een groot doel hebben.” Met name het winnen van de Champions League staat hoog op de verlanglijst in het zuiden van Duitsland.

Boateng zegt vooral veel van Guardiola te hebben geleerd vanwege zijn videoanalyses. “Hij stelde een ‘best of’ van domme fouten samen. Dat zijn niet alleen foute tackles, maar ook de manier waarop je duels aangaat. Dat heeft indruk op me gemaakt: hoe goed hij voorbereid is, toen hij hier net was. Hij wist alles over mijn spel.”

Bezig met laden …